Oppimisen ohjaaminen

  • Kirjaa kyvyttiin oppimispäiväkirjablogiisi opintojakson päätteeksi itsearviointi. 
  • Kerro itsearvioinnissa, mitä opit opintojaksolla ja miten voit soveltaa oppimaasi käytäntöön opettajan työssä.
  • Lue ja kommentoi muiden opintopiiriläistesi ajatuksia.

Tästä kurssista on tielläni paljonkin hyötyä. Ensinnäkin erilaisista oppimiskäytänteistä, mm. 6 -hattua, 3-2-1 ja viisi askelta on myös leipätyössäni hyötyä. Sillä noita taitoja tarvitaan aivan normaaleissa luennoissakin piristämässä niitä. Samoin erilaiset ryhmätyömenetelmät antoivat jo kurssin aikana minulle paljon virikkeitä erilaisiin jokapäiväisiin kokouksiin sekä tilaisuuksiinkin.

Todella hyödyllinen kurssikokonaisuus, pitäisi olla tällainen tarjolla myös aivan kokouksien ja esityksien pitäjille, ei pelkästään opettajille tarkoitettuna, ja onhan noita varmaankin  tarjolla.

Voin siis käyttää tämän kurssin antimia jatkossa niin työtehtävissäni täällä neuvottelujärjestössä kuin kouluttaessani tuolla Helsingin aikuisopistolla.

Kiitos tarpeellisesta kurssista

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Oppimisen ohjaaminen

  1. Olen aivan samaa mieltä, näistä opeista on hyötyä muillekin kuin opettajille. Käytän oppeja innoissani omassa työssäni aina kun voin. Perjantaina oli päivän workshop ja alussa kaikki esitteli itsensä ja agenda oli kaikilla tiedossa heti aamusta alkaen ja LUONNOLLISESTI dialogi rules 🙂

  2. Hyvä reflektio opintojakson päätteeksi. Olet oppinut tavoitteena olevia asioita ja toteuttanut niitä käytännössäkin jo opetuksen toteutussuunnitelmaasi laatiessasi. Jatkossa luovasti voit soveltaa eri malleja ja menetelmiä kohderyhmä, sisältö ja aikataulu huomioiden. Toki teit sitä jo nytkin hienosti, vaikka opetettavanasi oli aihe, josta usein sanotaan, ettei sitä voi oppia kuin yksin harjoittelemalla. Hyvä huomio on myös pedagogisten asioiden yleismaailmallisuus ja sopivuus muihinkin ammatteihin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s